miniupnp.tuxfamily.org Forum Index miniupnp.tuxfamily.org
The forum about miniupnp and libnatpmp
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Problems adding forward with Netgear WGR614 !

 
Post new topic   Reply to topic    miniupnp.tuxfamily.org Forum Index -> miniupnpc Bugs
View previous topic :: View next topic  
Author Message
qingrite



Joined: 10 Sep 2008
Posts: 3

PostPosted: Wed Sep 10, 2008 8:05 pm    Post subject: Problems adding forward with Netgear WGR614 ! Reply with quote

(please read problem below)
Back to top
View user's profile Send private message
qingrite



Joined: 10 Sep 2008
Posts: 3

PostPosted: Wed Sep 10, 2008 8:06 pm    Post subject: Reply with quote

Hi!

Here's the problem output:
Code:
[root@linuxxx: ~]# upnpc -u http://192.168.1.1:80/Public_UPNP_gatedesc.xml -l

upnpc : miniupnpc library test client. (c) 2006-2008 Thomas Bernard
Go to http://miniupnp.free.fr/ or http://miniupnp.tuxfamily.org/
for more information.
2524 bytes read
urlbase =
WAN Device (Common interface config) :
 serviceType = urn:schemas-upnp-org:service:WANCommonInterfaceConfig:1
 controlURL = /Public_UPNP_C2
 eventSubURL = /Public_UPNP_Event_2
 SCPDURL = /Public_UPNP_WAND.xml
WAN Connection Device (IP or PPP Connection):
 servicetype = urn:schemas-upnp-org:service:WANIPConnection:1
 controlURL = /Public_UPNP_C3
 eventSubURL = /Public_UPNP_Event_3
 SCPDURL = /Public_UPNP_WANIPConn.xml
Found valid IGD : http://192.168.1.1:80/Public_UPNP_C3
Local LAN ip address : 192.168.1.105
GetConnectionTypeInfo failed.
Status : , uptime=0, LastConnectionError :
MaxBitRateDown : 0 bps   MaxBitRateUp 0 bps
GetExternalIPAddress() returned -1
GetExternalIPAddress failed.
GetGenericPortMappingEntry() returned -1 (Miniupnpc Unknown Error)


Problem seems to be GetConnectionTypeInfo failed and GetExternalIPAddress failed. Any ideas why?

Here is the file Public_UPNP_gatedesc.xml on the router:
Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<root xmlns="urn:schemas-upnp-org:device-1-0">
<specVersion>
   <major>1</major>
   <minor>0</minor>
</specVersion>
<URLBase/>
<device>
   <deviceType>urn:schemas-upnp-org:device:InternetGatewayDevice:1</deviceType>
   <presentationURL>/start.htm</presentationURL>
   <friendlyName>Residential Gateway</friendlyName>
   <manufacturer>NETGEAR, Inc.</manufacturer>
   <manufacturerURL>http://www.NETGEAR.com</manufacturerURL>
   <modelDescription>Residential Gateway</modelDescription>
   <modelName>Residential Gateway</modelName>
   <UDN/>
   <serviceList>
      <service>
         <serviceType>urn:schemas-upnp-org:service:Layer3Forwarding:1</serviceType>
         <serviceId>urn:upnp-org:serviceId:L3Forwarding1</serviceId>
         <SCPDURL>/Public_UPNP_Layer3F.xml</SCPDURL>
         <controlURL>/Public_UPNP_C1</controlURL>
         <eventSubURL>/Public_UPNP_Event_1</eventSubURL>
      </service>
   </serviceList>
   <deviceList>
      <device>
         <deviceType>urn:schemas-upnp-org:device:WANDevice:1</deviceType>
         <friendlyName>WAN Device</friendlyName>
         <manufacturer>NETGEAR, Inc.</manufacturer>
         <manufacturerURL>http://www.NETGEAR.com</manufacturerURL>
         <modelDescription>Residential Gateway</modelDescription>
         <modelName>Residential Gateway</modelName>
         <UDN/>
         <serviceList>
            <service>
               <serviceType>urn:schemas-upnp-org:service:WANCommonInterfaceConfig:1</serviceType>
               <serviceId>urn:upnp-org:serviceId:WANCommonIFC1</serviceId>
               <SCPDURL>/Public_UPNP_WAND.xml</SCPDURL>
               <controlURL>/Public_UPNP_C2</controlURL>
               <eventSubURL>/Public_UPNP_Event_2</eventSubURL>
            </service>
         </serviceList>
         <deviceList>
            <device>
            <deviceType>urn:schemas-upnp-org:device:WANConnectionDevice:1</deviceType>
            <friendlyName>WAN Connection Device</friendlyName>
            <manufacturer>NETGEAR, Inc.</manufacturer>
            <manufacturerURL>http://www.NETGEAR.com</manufacturerURL>
            <modelDescription>Residential Gateway</modelDescription>
            <modelName>Residential Gateway</modelName>
            <UDN/>
            <serviceList>
               <service>
                  <serviceType>urn:schemas-upnp-org:service:WANIPConnection:1</serviceType>
                  <serviceId>urn:upnp-org:serviceId:WANIPConn1</serviceId>
                  <SCPDURL>/Public_UPNP_WANIPConn.xml</SCPDURL>
                  <controlURL>/Public_UPNP_C3</controlURL>
                  <eventSubURL>/Public_UPNP_Event_3</eventSubURL>
               </service>
            </serviceList>
            </device>
         </deviceList>
      </device>
   </deviceList>
</device>
</root>
Back to top
View user's profile Send private message
miniupnp
Site Admin


Joined: 14 Apr 2007
Posts: 1525

PostPosted: Mon Sep 22, 2008 1:36 pm    Post subject: Reply with quote

use last version of miniupnpc and compile in debug mode to get more detailed output.
to compile in debug mode, edit Makefile and set CFLAGS = -fPIC -O -Wall -g -DDEBUG
_________________
Main miniUPnP author.
http://miniupnp.tuxfamily.org/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
qingrite



Joined: 10 Sep 2008
Posts: 3

PostPosted: Mon Sep 22, 2008 8:32 pm    Post subject: Reply with quote

Hi miniupnp,

Okay, I'll recompile today or tonight and post back. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    miniupnp.tuxfamily.org Forum Index -> miniupnpc Bugs All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Protected by Anti-Spam ACP
© 2007 Thomas Bernard, author of MiniUPNP.